“Er zijn maar twee dagen in het jaar waarop je niets kan doen, dat is gisteren en morgen, vandaag is dus de perfecte dag!”

 

Hoi ik ben Jasmine,

Vanuit het Noord-Hollandse Edam, waar ik met mijn dochter woon, rijd ik door heel het land om paarden op hun mooist vast te leggen.

Als 4 jarige hobbelde ik al mee op de rug van een pony. Met ouders en een zus die gepassioneerde ruiters waren werd de paarden liefde er met de paplepel in gegoten. Later heb ik nog een kleinschalige pensionstal/handelsstal gerund bij mijn ouders aan huis. De liefde voor de paarden en met name de dressuur zit heel diep. Met mijn eigen paard train ik dagelijks dressuurmatig op Z2 niveau. Maar een fijne bos of strandrit vind ik ook heerlijk.

Het fotograferen heb ik pas veel later ontdekt. Het begon met mijn dochter en haar pony. Ik begon ze zelf vast te leggen met een oude camera op de automatische stand. Gegrepen door het fotograferen ben ik verschillende cursussen en opleidingen gaan volgen. Controle krijgen over hoe je een beeld kunt vastleggen. Geen toevalstreffers meer maar bewust een sfeer en beeld weten te creëren. Controle over de camera in elke weer en licht omstandigheid. En de techniek van nabewerking beheersen, dat is waar ik voor ben gegaan.  

Steeds vaker kwam de vraag of ik voor andere ook eens wilde fotograferen. De oude camera is inmiddels vervangen voor een professionele variant. Zo is een hobby uitgegroeid tot een vak. Naast fotograferen ben ik nog werkzaam bij een bedrijf dat exclusieve paarden merken verkoopt. Ook hier heb ik mijn passie voor fotograferen weten te combineren en leg ik de nieuwste materialen vast met mijn camera voor dit bedrijf.

In iedere combinatie de sterke kanten vinden en deze uitlichten. Het karakter van het paard weten te vangen in een blik en pose. Mensen blij maken met het vastleggen van hun passie en liefde voor het paard is wat mij motiveert. Het beste uit elke foto te halen. Foto’s vertellen verhalen. Foto’s zijn blijvende herinneringen. Daarom zo waardevol en krachtig.

Ik vind het belangrijk dat je je op je gemak voelt tijdens de reportage zodat jij en je paard op hun mooist zijn. Niets moet en veel mag. Soms duren de fotoshoots wat langer als een paard of model wat nerveus is, ik neem de tijd.

Veel mensen vinden poseren ongemakkelijk, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Ik help je door aanwijzingen te geven en om samen te kijken naar wat voor jou goed voelt. Als jij je prettig voelt ben je op je mooist. Hoe poseer je je paard zodat hij op zijn mooist is… ik help je daarbij.

Werk met mij
Professionele foto reportage paard

 

Piglet: “How do you spell ‘love’?”
Pooh: “you don’t spell it… you feel it”.
-Winny -the-Pooh-